Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των €
Τι Είναι Τελικά η Τριχόπτωση;
Ως Φυσιολογική Τριχόπτωση ορίζεται:
Η απώλεια 50 με 100 τριχών ημερησίως
Oι τρίχες που πέφτουν είναι εκείνες που έχουν διανύσει το κύκλο ζωής τους και βρίσκονται στην τελική φάση απόπτωσης, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες νέες τρίχες έχουν ήδη αρχίσει την αναγενή φάση ανάπτυξης του κύκλου ζωής τους στη βάση των κενών θυλάκων.
Ο κάθε θύλακας καθόλη τη διάρκεια της ζωής του μπορεί να δώσει 20 με 25 νέες τρίχες.
Η Ηλικιακή Τριχόπτωση
Στην ηλικία των 40-50 ετών παρατηρείται και στα δυο φύλα μια μείωση της πυκνότητας, της τάξεως του 10%, των μαλλιών λόγω της μείωσης του αριθμού των ενεργών τριχοθυλάκων.
Η “Εποχιακή Τριχόπτωση”
Πρόκειται για εποχική έξαρση της φυσιολογικής τριχόπτωσης που δεν ξεπερνά τις 100 τρίχες ημερησίως και λαμβάνει χώρα κυρίως στις αρχές του φθινοπώρου.
Όταν η απώλεια των τριχών ξεπεράσει τις 100 τρίχες ημερησίως, εκτός των περιόδων εποχιακής τριχόπτωσης, τότε γίνεται λόγος για αλωπεκία που διακρίνεται σε διάφορους τύπους ανάλογα με την μορφή, τη βαρύτητα, τη διάρκεια του φαινομένου και φυσικά την αιτία που την προκάλεσε.
Οι περισσότεροι τύποι αλωπεκίας είναι αναστρέψιμοι αφού το πρόβλημα αποκαθίσταται προοδευτικά και πλήρως σε μερικούς μήνες μετά την παύση της αιτίας τους (διατροφική, ορμονική, φαρμακολογική, ψυχολογική, παθολογική, μηχανική κτλ).
Οι συχνότερες μορφές διαταραχής της τριχοφυΐας είναι η εποχιακή τριχόπτωση και η ανδρογενετική αλωπεκία.
Για τη μείωση της διάρκειας και την επιβράδυνση της “εποχιακής τριχόπτωσης” , συνιστάται η χρήση τονωτικών προϊόντων και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής από το στόμα.
Στόχος είναι η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τη διέγερση του μηχανισμού ανάπτυξης νέων τριχών και την ενίσχυση αυτών που ήδη βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.
Τους θερινούς μήνες πέρα από τη χρήση αντηλιακών για τα μαλλιά και την λοιπή φροντίδα (ανάλογα με τον τύπο του τριχωτού και των μαλλιών), συνιστάται η λήψη αντιοξειδωτικών από το στόμα για την προστασία των κυττάρων του βολβού της τρίχας από τις ελεύθερες ρίζες.
Τα μέτρα όμως αυτά δεν επαρκούν για τους τύπους τριχόπτωσης κληρονομικού χαρακτήρα, όπως είναι η ανδρογενετική αλωπεκία η οποία οφείλεται σε ορμονικούς και γενετικούς παράγοντες που οδηγούν στον εκφυλισμό των τριχοθυλάκων.
Δυστυχώς δεν υπάρχει θαυματουργή θεραπεία για την ανδρογενετική αλωπεκία και η λήψη των προαναφερθέντων μέτρων έχει μόνο επιβραδυντικό χαρακτήρα, χωρίς να επιτυγχάνεται η αναστολή της εξέλιξης της.
Πηγή : www.y-o.gr