Η ιστορία μας

Χριστουγεννιάτικο Κάστρο·Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019·

Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» και …η χώρα των ξωτικών πλημμυρίζει με φως!

Φέτος, για τέταρτη χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η., ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του ετοιμάζουν από 30.11.2019 μέχρι και 06.01.2020 το πιο λαμπερό ταξίδι παιχνιδιών, εκδηλώσεων και δράσεων, στην πλατεία Ελευθερίας, την πιο κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Η επισκεψιμότητα, που πέρυσι ξεπέρασε τις 772.000 άτομα, όπως καταγράφηκε από τα ηλεκτρονικά συστήματα στις πύλες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, μας γεμίζει χαρά και μας ωθεί φέτος για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα, με τα μηνύματα της αγάπης, της προσφοράς, της αποδοχής, και της ειρήνης για όλο τον κόσμο να κυριαρχούν!

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και θα κλείσει τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2010. Για 38 ολόκληρες μέρες η «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου θα γεμίσει με λάμψη από τα φώτα της γιορτής που θα στηθεί στην πόλη. Εορταστικά δρώμενα για μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους, ντόπιους και επισκέπτες, παιχνίδια, καλλιτεχνικά και εικαστικά εργαστήρια, κεράσματα γαστρονομίας, συναυλίες, χορογραφίες, κινηματογράφος, θεατρικά δρώμενα, πολιτιστικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες, φιλανθρωπικές δράσεις και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει η φαντασία μας, θα απλωθεί μέσα στα πολύχρωμα δρομάκια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», με ελεύθερη συμμετοχή στους οικίσκους δράσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Η και στην κεντρική σκηνή και στα δημοτικά παιχνίδια.

Καθημερινά, από τις 10:00 το πρωί ως τις 10:00 το βράδυ, τα ξωτικά του Άι Βασίλη θα κατακλύσουν το εορταστικό χωριό και θα χορέψουν ξέφρενα στο φως που θα πλημμυρίσει την πλατεία, θα φωτίσει τις γιορτινές μέρες και θα γεμίσει με χαρά και αγάπη την ψυχή μας!

Σας περιμένουμε!

 

OIKIΣKOI:

  1. TO ΣΠITI TOY ‘AI BAΣIΛH: Ο Άι Βασίλης σας υποδέχεται στο σπίτι του! Αγκαλιάζει και μιλάει με όλα τα παιδιά, βγάζει φωτογραφίες μαζί τους (με το δικό σας μέσο!) και τα κερνάει ένα γλυκάκι!
  2. ΓPAMMATA ΣTON ‘AI BAΣIΛH: Όλα τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους στον Άι Βασίλη και το καρφιτσώνουν ψηλά! Το σπιτάκι γεμίζει αγάπη και παιδικές ευχές!
  3. TO ΔIAΣTHMOΣΠITO TΩN ΞΩTIKΩN: Ένα νέο σπιτάκι που θα συναρπάσει παιδιά και μεγάλους! Για μοναδικά, απίστευτα παιχνίδια με το φως! Δίπλα στη σκηνή μας!
  4. OI KAΛEΣMENOI TΩN ΞΩTIKΩN: Προσκαλέσαμε όλη την πόλη! Θα μας επισκεφθούν και θα μοιραστούν μαζί μας ιστορίες, δράσεις και χειροτεχνήματα ντόπιοι και φιλοξενούμενοι, γιαγιάδες και παπούδες, εργαστήρια από τα μουσεία της πόλης, ομάδες φιλόζωων, σύλλογοι γυναικών, σωματεία και… τόσοι άλλοι!
  5. TA KEPAΣMATA TΩN ΞΩTIKΩN: Καθημερινά μαγειρέματα και κεράσματα στους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, όλα δωρεάν, ζυμωμένα και φουρνισμένα με αγάπη από φίλους και φίλες, πολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία, σεφ, παιδιά, σχολές και από τα Ξωτικά του Κάστρου!
  6. XPIΣTOYΓENNA KAI… I.T. E. ΠAIΔEΣ! Διαδραστικά συστήματα και παιχνίδια θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες του οικίσκου του Ι.Τ.Ε.!
  7. I.T.E… KAI KAΣTPOΛOΓHMATA: Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από το Ι.Τ.Ε., αλλά και χειροτεχνήματα, εικαστικά και λογής λογής «καστρο-λογήματα»
  8. CINE «KAΣTPO ΞΩTIKΩN»: Καθημερινά ταινίες που θα σας φέρουν πιο κοντά στην μαγεία των Χριστουγέννων, και προγραμματισμένες προβολές της ταινίας «Re-action”, από το φιλοζωϊκό σωματείο «ΖΩΦΟΡΟΣ», μια αραβόφωνη και μια περσόφωνη ταινία από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ένα κινηματογραφικό εργαστήρι για επίδοξους κινηματογραφιστές και πολλές παραμυθο-αφηγήσεις!
  9. ΠAIXNIΔOΣΠITO: Nέα παιχνίδια σε συνεργασία με το κατάστημα «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΠΙΤΟ» και εξειδικευμένο προσωπικό για να παίζει με τα παιδιά!

ΠΛΑΤΕΙΑ

Ι.Τ.Ε. παίδες… για τον ΤΑΡΑΝΔΟ: Τα μικρά παιδιά προσκαλούνται να γίνουν πάλι βοηθοί του Άι Βασίλη, σε μια νέα βόλτα στην πόλη, και μαζί του να οδηγήσουν το έλκηθρο σε ένα εικονικό ταξίδι μοιράζοντας δώρα και χαρά!

CAROUSEL, με ελεύθερη είσοδο για όλα τα παιδιά! Μαγικά γυρίσματα στο φως!

Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο αγαπάει το περιβάλλον και είναι φτιαγμένο από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Σε επιλεγμένα σημεία θα βρίσκονται μπλε κάδοι ανακύκλωσης, κίτρινοι κάδοι χαρτιού-συσκευασιών, κάδοι για καπάκια καθώς και κομποστοποιητές.

Κατάλληλα διαμορφωμένος οικίσκος θηλασμού θα λειτουργεί στο χώρο του Χ. Κάστρου,
σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδας και την Ομάδα Κρήτης.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσθήκες ή ακυρώσεις εκδηλώσεων στο πρόγραμμα θα ανακοινώνονται στο facebook του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου facebook: Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πατήστε εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα.